31/5

Morsdag idag = bakning till mamma! :D blir cupcakes (igen haha men det är kul att baka) provade ett annat recept den här gången så får vi se viket som är godast, kan tyvär inte säga det ännu för väntar på att själva muinsarna ska torka så jag kan lägga på frostingen men ah :) Här är recptet jag baka efter den här gngen:


Cupcakes
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet (jag bytte ut mot 2 tsk kakao)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


Frosting
25 g smör
1/3 liten förp philadelphiaost
2-3 dl florsocker
Karamellfärg eller kakao efter smak

1. Rör samman smöret & philadelphiaosten så att det blir en röra utan klumpar.
2. Rör i florsockret, lite i taget tills frostingen är lagom tjock & bredbar.
3. Smaksätt/färga frostingen
4. Bred på frostingen på de avsvalnade cupcakesen & dekorera med strössel eller annat fint.

 

AJa iaf igår vart riktigt lyckad dag :) glöde kameran vid betesläppet (hej jag är smart) men fanns andra som fota så aa :) sen stockholm var kul också, måste skryta lite jag sa hej till peter jhide haha. alltså min mosters sambo jobbar på tvsporten och så kom han förbi oss och börja snacka med min släkting och så presentera han oss lite snabbt (typ bara det här är min släkt haha) så sa han tja och jag svara hej. haha aa jag vet töntigt men ah de gjorde mig glad höhö.

nej nu ska jag fortsätta baka :)

29/5

Typ grym dag!
började med en trött frida som vanigt! hade svenska redovisning och ja jag skaka som ett litet löv men och? fick mvg på mitt tal! hahah de ni. ja ibland får man skryta :) sen matte läraren hade betygsmatal och var inte i klassrummet, så de spåra ut lite haha men de var festligt, i slutet  stod jag  och frida och dansa på bordet hahah! betyget i mtte var mindre glädjande, men aa var ju inte ig. Sen åkte jag och maja runt i stan lite, fick 1000 tuggumin av isbjörnar, åt glass = marängswhiss på donken as god fast dyr :( slutade med att halva låg på marken också, nej jag är inte klumpig? Solade och var allmännt sommriga :D såg värst modellerna också de ni! inte alla som är så coola som jag haha. Nu ska jag snart iväg till freddy som fyllt år, trevlarns :)

Imorgon är det betessläpp! :O :D:D fattar inte att det gått så fort snart sommar lixom :) och maran, yes pappa ska springa och de e tradition att titta med kusinerna haha, maja kanske ska komma också det vore trevligt :) men ah kommer inte bli så mycket bloggande då inte hah.

trevlig helg!

28/5

dagen började med sovmorgon, härligt! sen till skolan hade en lektion med engeska prov. sen satt jag och blondinmaja kvar i skolan och gjorde idrottsuppgiften -riktiggt duktigt av oss! hihi fast aa vart en del annat en skolarbete också (A) haha. efter åkte jag med hem till maja för de var värsta marknaden där och pettson var där och uppträdde! hahahah ah sen var de inte så mycket mer åkte hem åt middag somna i soffan haha och plugga lite ;)
Nöff

27/5

Idag var det riktigt kul i skolan måste jag säga :) inte själva skolarbetet så då men ah maja och jag hade skoj vi haha, typ skämde ut oss totalt med hissen och fick en ny "kompis" var aselaka och ja sprang in i dörrar, men ja jag gilla det! sen efter alla lektioner drog vi till ett museeum med ann som sög men men gick snabbt i alla fall. Efter det vart de träffa Felicia och åka till kulturama för hon skulle göra inganingsprov grejs, efter att letat som galnigar efter det hitta vi dit och självklart var läraren sen haha så det vart vänta. sen efter suttit själv i deras cafeteria helt ensam och övergiven ett tag ;) inte så farligt tog typ 5-10 min kanske. vart de åka hem och till stallet borsta och mocka bara eftersom jag har engelska prov imorgon och.. ja jag orkar fan inte klaga på pms kossan (cissis bästa ord nånsin) mer så jag hoppar över den biten. ah pågrund av de iaf var jag tvungen att hyra this is england iaf så var asstressa när jag sprang in i video butiken i stall kläder och skämde ut mig som en stressad liten råtta (hjälpte ju inte att han som jobba där såg bra ut heller...) nu har jag iaf sätt filmen och letat fakta om skinheadskulturen, rätt intressant ändå måste jag säga :)

nä men nu ska jag sova ännu en dag imorgon också (med sovmorgon, jippie!)

har anmält mig till pay´n jump på bornsjö den 7/6 också kan bli kul hoppas jag :) vi är ett helt gäng från stallet som ska åka :) gäller bara att jag inte rammlar av, så håll tummarna för de alla! haha

Godnatt

25/5

idag har vart helt okej, lite på halv surt humör sådär ett tag bara, började med jan lektion och sitta och skriva på uppsatts sen engelska np muntliga är rätt nöjd måste jag säga :) kunde gått bättre men också så mycket sämmre så :) sen vart de stallet och jobba och rida på galen ponny haha :) Tänkte bara blogga lite snabbt för nu måste jag plugga tyvär, men ja jag slänger väl in lite inlägg snabbt när jag blir allt för trött på pluggandet, men ah inte så intressant att läsa kan jag ju förstå men så är det. Imorgon blir det skola sen kulturama med felicia som ska på utagning foto grejs, stallet och plugga såklart.

Grattis Freddy som fyller 17 idag med! <3

Nej nu ska jag gå och dö...


25/5

Dagen började med att jag tog för mycket tid på mig att göra mig iordning och fick springa till tåget (ovanligt då, inte!)  att jag stannat flera år för mycket och plattat håret var ju helt onödigt de med håret stod åt alla håll när jag kom fram :( jaja nog om de på esv var jag grymt duktig iaf och för en gångs skull jobba och är klar med alla uppgifter :O :D sen vart de spanska och typ gramatik tråk. och idrott bip-test grymt missnöjd en hel jävla nivå sämre än förra gången, men men. 

Sen hem typ somna på tåget hihi, sen stallet rida ut mys :) när man vet att min och Lucas tid snart är slut och de e fint väder blir de härligt att rida faktiskt :) sen hem och plugga mitt liv är ett helvete just nu med plugget ärligt, men de e bara kämpa på snart sommar å då blir de härliga dagar med Lucas och sen jobb :/ och så mycket ruligt med vännerna så de e inte sant!

Min helvetes lista just nu:
4 nationella prov på spanska
1 engelska prat np
2 böcker åh läsa
ett tal och skriva (halv klart)
en idrottsuppgift å skriva
idrottsprov
engelska prov
eventuellt (antagligen) spanska om prov

men dö :'( roliga sista veckor!

ha de bra mig lär ni inte se på ett tag!

24/5

Har inte gjort så mycket mer än vart i stallet idag vart löshoppning, Lucas var lite busig men ;D han hoppade rktigt bra när han hoppa (som om det var nått nytt haha) fick massa fina kort också :D på både Lucas och kalle och toppis som också hoppa :) kolla bilden på Lucas här nere :) fler bilder på min bdb :) sen har vi segat i stallet suttit ute och fikat och kollade på sötaste fölet Fernando som kom igår kväll :D så söt så man dör.


23/5

gick upp vid typ7 idag för skulle till stallet och rida bruksridning innan dopet, bruksridningingen gick helt okej faktiskt :) sen vart det hem och göra sig iodning till dopet och åka dit, dopet gick bra fick bära korset och hälla upp dop vattnet  och grejer haha :) så nu är jg gudmor :) och måste eligt prästen baka tårta till nicholas varje år den här dagen och när han blir äldre kan vi gå på grönan haha de blir skoj de ;) åh nicholas syskon -eden och matheus sjöngi kyrkan super gullig låt om lille bror haha söta! sen hem till dem iaf leka charader och kör runt nalle ouh på bil haha åt även där :) nu sitter jag hemma och kollar på robinson med min kusin cornelia och mamma och pappa haha :) Cornelia ska sova här ruigt ruligt hon är här från växjö :) imorgon blir de löshoppning i stallet ska bli spänande :)


stolta gudföräldrar och sötaste Nicholas :D 

hare


22/5

ringde och väckte emma vid 11 haha tyckte hon hade sovit klart då, sen drog vi ner till stan jag var såklart där först och fick underhålla mig själv ett tag men hitta felicia och charlotta så vart inte så svrårt ;) skulle fixa nytt biblotekskort eftersm jag tappat plånboks jäkeln men då var man tvungen att ha id, vilket jag också tappat så nu måste jag och mitt miffo pass gå ner på stan trevlarns. sen kom emma iaf, vi gick till apoteket för jag skulle köpa brun utan sol och apotekets är tydligen bra, lite halvt vilse var vi där inne haha. sen köpte vi present till Freddy som fyller år på tisdag innan vi tog oss hem till emma och slog in den och jag utövade mina grymma konstärstalanger höhö. sen vart de gå hem i regnet, mys. käka lunch och ja nu väntar jag på att mina kusiner från småland ska komma hit.

puss och kram och sånt

cupcakes

Satt och klicka runt på lite bloggar och hitta en som bakat cupcakes (kommer inte ihåg vem) så fick också lust att göra det, så vart leta recept som var enkelt och där jag hade allt hemma sen baka :) jag återkommer med recept och bilder för den som vill det :) nu är de precis klara så nu ska fotograferas och ätas hihi.
xoxo


Här kommer recept och bilder för den som vill :) mina vart lite misslyckade men men haha bli bätte nästa gång

Ingredienser

100 g margarin
2 st ägg
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (3%)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Lite kakao om man vill

Frosting:
50 g margarin
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1-2 droppar vatten
Valfri karamellfärg

Ta och blanda ägg och socker purröst. Smällt margarinet och tillsätt det sedan i smeten. Häll i mjölken och vispa.
Ta en annan skål och blanda alla torrvarorna. Häll sedan i torrvarorna i smeten och vispa.

Sätt formarna gärna i en muffinsform med 12 fack. Sen fördelar du smeten i formarna.

Sätt in den i ugnen på 200 grader. Känn efter med en sticka när du tycker att den ser bra ut . Fastnar inget på stickan så kan du ta ut dem.

Låt dem svalna.

När de har svalnat så börjar du med frostingen.

Häll i florsockret i en skål, smällt margarinet och tillsätt det i skålen. Häll i vattnet och vaniljsockret och rör tills det blir en smidig smet.. Blir det för lös så häller du bara i lite mer florsocker.. Nu kan du droppa i karamellfärgen..

När smeten är färdig så häller du i den i en sprits.. och spritsar på den på cupcaksen.


21/5

hej :)
jag jag kom hem för kreta för ett tag sen och nej jag har inte bloggat sen jag kom hem menmen.
Kreta var iallafall grymt och om jag orkar skriver jag kanske ett längre inlägg om de senare höhö..
blir en bild från kreta lngst ner om jag hittar nån haha har lätt att gå vilse i annies bilder ;) bäst du inte har nått hemligt syrran :)

men men idag har jag vart på stan såklart johan palm spela ju, nej jag drev jag var där men kolla inte köpta dop present till nicolas och kläder till dopet som är på lördag :D ska för övrigt bli gudmor för den som inte vet de :) köpte också springskor eftersom jag och jossan blivit fett duktiga och är ute och srpinger numera ;) vart även ett par vita convers och jeans leggins som var trekvart :D ska väll kanske hitta på nått mer idag om jag hittar nån trevlig person att umgås med, vissa är ju lite tråkiga och inte vill träffa mig så.

för övrigt tänker jag lägga ner mer tid på bloggen nu så håll utkik efter nya inlägg :D

hitta ingen bild.

ha de!

KRETA

Nu drar jag (imorgon) försök att inte sakna mig för mycket. jag kommer hem snart

yes lite nervös är jag
jaja nu ska jag packa klart

Adios

RSS 2.0